söndag, maj 29, 2011

Kryddskyltar



Har du sett våra fina kryddskyltar av betong? De finns med texten Basilika, Oregano, Timjan, Lavendel, Gräslök och Rosmarin och kostar 95 kronor styck (svensk design och tillverkning). Perfekt för kryddträdgården eller kryddkrukan på balkongen.


Och om du tröttnat på att rensa ogräs så finns det en skylt för dig med.

torsdag, maj 26, 2011


Foto: Floradania

Nu är jag trött på den här blåsten och kylan. Vart tog värmen vägen? Men frostrisken borde väl vara över i alla fall. Så till helgen skall jag äntligen börja fylla krukorna på altanen med lite roliga blommor.

söndag, maj 22, 2011

Lördagsgodis



Lördagsgodiset den här veckan bestod av årets första "hemmaodlade" bukett. Kattmynta, gullviva, daggkåpa, tusensköna, ranunkel och några rosa blommor som växer i gräsmattan och som jag inte vet namnet på, bildade en sådan här färgglad bukett. Gott och blandat!

torsdag, maj 19, 2011

Sista versen


Nu sjunger vårblommorna på sista versen. Pärhyacinterna har blommat i flera veckor men efter helgen kommer de ha blommat över. Och snart kommer funkiorna ha vuxit till sig så de kan dölja den vissnande blasten.



Doftolvonen blommade över så snabbt i år så jag hann inte njuta av dem. Synd, för de doftar underbart.


Och påsken är över sedan länge.

måndag, maj 16, 2011

Mer sommarblommor


Foto: Blomsterfrämjandet
Petunia Mystic Black Velvet - visst är den härlig. Egentligen gillar jag blommor som är färgstarkare än denna nästan svarta petunia. Men jag skulle kunna tänka mig att blanda upp den med en färgklick eller två. Skulle bli hur läckert som helst. Men det är bara ett problem - jag har aldrig sett denna färg i handeln. Kanske måste man fröså den själv?

lördag, maj 14, 2011

tisdag, maj 10, 2011

Sommar


Foto: Floradania
Man kan inte säga annat än att vi har varierande väderlek. För en vecka sedan snöade det och var frost, nu är det sommar och över tjugo grader varmt. Så nu är det hög tid att börja fylla krukorna på altanen med nya, fräscha och roliga blomarrangemang.

Här är lite inspiration från Floradania på vad man kan göra med några vita campanulor, en träbricka och lite drivved. Allt behöver ju inte planteras i vanliga krukor.

lördag, maj 07, 2011

Kattamarant

Foto: Floradania
När jag var i plantskolan häromdagen fick jag syn på en sådan här lustig blomma som jag inte sett förut. Det visade sig vara en kattamarant, en uteplanteringsväxt som man kan ha i sommarkrukorna. Den kommer från Australien och tål att växa på torra och soliga platser.

Snart börjar det bli dags att fylla krukorna med härliga sommarblommor och då kan det ju vara roligt med något nytt och annorlunda.

onsdag, maj 04, 2011

Magnolia


Foto: Göteborgs botaniska trädgård
Jag har alltid velat ha en magnolia men trott att de är mycket svårodlade. Men nu har jag lärt mig att så inte är fallet, och det förstår man när man ser blommande magnolior i var och varannan trädgård. De är så fantastiskt vackra med sina stora blommor på de kala grenarna och det är fascinerande att det är en av våra äldsta blommande växter. Magnolian har funnits i mer än 100 miljoner år (samtidigt med dinosaurierna!).
På något sätt måste jag hitta en skyddad plats att plantera en magnolia på för nästa vår vill jag ha en egen och slippa kasta avundsjuka blickar på grannens.

söndag, maj 01, 2011

Blått eller lila?


Vårlökarna jag satte i höstas blommar för fullt och tulpanerna som jag väntat extra mycket på har också börjat visa färg. Men inte ser de ut som på bilden på påsen!

Där såg de väldigt blåa ut och jag tyckte det skulle bli häftigt med blå tulpaner. Men inte var de blå när de tittade fram! Snarare lila. Helt okej men lite besviken blev jag för jag hade förväntat mig att de skulle ha något inslag av blått i alla fall.