tisdag, juni 26, 2012

Slemmigt!


Det har inte varit så många slemmiga saker i trädgården i år. Förmodligen för kallt och för torrt fram tills nu. Med regnet dök de upp i massor, precis som om de legat på lur och bara väntat (vilket de har!). Så det är bara att dra på sig stövlarna, vässa saxen och klippa, klippa, klippa ...

Och hoppas på att ryggen överlever!

söndag, juni 24, 2012

Dripp dropp dripp dropp ...





Regent det bara öser ner ... och det finns inte så mycket annat än att leka med kameran och photoshop och hoppas på att alla grödor och blommor inte regnar/ruttnar bort.

I grönsakslandet är det bara sallaten och rädisorna som växer. Rödbetorna och löken är mycket mindre än de brukar vara och inte heller den andra omgången av bönor och ärter som jag satt har kommit upp (förmodligen har de ruttnat bort igen). Är det någon idé att sätta en tredje omgång eller är det för sent?

tisdag, juni 19, 2012

Clematis med mera ...


För första gången har min clematis klarat sig från att bli "avknoppad" av rådjuren. Nu vippar de stora blommorna i den idegran som jag klippte ner för ett par år sedan och där jag planterade clematisen för att den skulle få täcka den kala granen. Nu har det blivit riktigt vackert.


Jag är inte så petig med var och hur jag planterar växter och jag låter nästan alltid självsådda blommor få fortsätta växa på den plats de själva valt. Min favoritplats nu är just idegranen med clematisen där det också växer självsådda prästkragar, röd alunrot och borstnejlika blandat med planterad kattmynta och murklocka. Jag gillar när det blandas lite huller om buller. En röd uppkäftig alunrot bland det lila och rosa piggar bara upp tycker jag. 

måndag, juni 11, 2012

Det tar sig!


I lördags hann jag nästan att fylla alla krukorna med blommor. Tur var det, för igår ösregnade det hela dagen och det gjorde inte de nyplanterade blommorna särskilt glada. Men de tar sig nog, bara solen och värmen kommer.





Då ser det värre ut i kökslandet. Inga bönor eller ärtor har kommit upp. Krafsade runt i jorden och kunde bara konstatera att det var inget på gång. Inte ett enda frö hade tagit sig. Så nu har jag satt nya. Nu måste det bara bli varmt och sol!

tisdag, juni 05, 2012

Rekordsent!




I juni brukar mina krukor vara fulla med sommarblommor. Men inte i år. Det var först i helgen som de första blommorna kom i jorden i tre krukor. Det är inte klokt så sent! Färgtemat i de första krukorna blev rosa, rost och vitt. I morgon blir det inget flaggviftande utan fortsatt plantering. Lila, blått och vitt blir det då (tror jag). 

fredag, juni 01, 2012

Kastanj



Nu blommar kastanjen som allra vackrast. Synd att blommorna sitter så högt upp så att man inte kan se hur fina de är. Från marken ser de bara vita ut men på nära håll ser man att de är både röda och gula. Jag skall kanske göra sällskap med katten och klättra upp och sätta mig på en gren.