måndag, oktober 29, 2012



En sista glimt av sommaren!
I går morse var det sju minusgrader när jag klev upp. Och mina pelargoner som fortfarande stod ute! Jag hade visserligen "gömt" dem under ett bord och "bäddat" med ett par stolsdynor som skydd för någon minusgrad.Men sju minus hade ingen varnat för. Men jag tror inte det gjorde så mycket. De blev lite forstbitna men jag tror de klarar sig bättre utan så mycket blad nu när de får stå svalt och (för) mörkt i förrådet. Och de sista blommorna och knopparna blev till en liten tilltufsad bukett till minne av sommaren som varit.
 
 



torsdag, oktober 18, 2012

Visset



 
 


Jag var precis på väg ut för att klippa av de sista blommorna från mina dahlior innan frosten tog dem i förra veckan. Jag såg fram emot en stor bukett med maffiga dahlior. Men något kom emellan ... Retsamt, men inte mycket att göra något åt. Återstår bara att klippa ner det vissna. Krukorna får stå ute ett tag till, på ett torrt ställe så de får torka upp innan de åker in i förrådet. Sedan får de stå där till mars innan de får komma in i stugvärmen igen.

torsdag, oktober 11, 2012

Sommar möter höst





Tre årstider - har jag i trädgården just nu. Dels har fänrikshjärtat (vår!) precis blommat ut på samma gång som prästkragarna (sommar!) blommor lika fint som på midsommar. Samtidigt gör andra delar av trädgården sig färdig för att gå i dvala. Funkiornas blad ändrar färg till brunt och gult i en rasande fart och ser ut att lösas upp i bara intet. Och i natt slog första frosten till och snart är sommaren ett minne blott. Nu återstår det bara att rensa upp, flytta in pelargonerna, olivträdet och dahliorna i förrådet, isolera krukan på min krukodlade ros och vänta på nästa vår.