måndag, december 19, 2011

Julpyssel

Det är svårt att fota under årets mörkaste månad. Ljuset räcker aldrig till. Har varit ute i trädgården och gjort lite julfint med mossa, tall- och enris och lite annat smått och gott. Men jag hann inte fota innan det blev för mörkt.

Det får bli ett halvmörkt foto på det första jularrangemanget istället. En vit brudorkide (tror jag) som fått lite grön mossa och ljus lav runt fötterna och sedan placerats i ett glas. Hängde två röda stjärnor i klämmorna som håller uppe stjälkarna. Lite kitschigt kanske - men det får man väl unna sig på jul.


söndag, december 11, 2011

Baciller

Det finns inte mycket att skriva om när man ligger nerbäddad med feber och hosta och stormen viner utanför husknuten. Men idag har både baciller och vind lugnat ner sig och det gick att vara ute utan att vare sig blåsa bort eller frysa. Och nog märktes det att det har blåst.


I kökslandet hittade jag lökar och rödbetor som jag glömt att ta upp. Både lökarna och rödbetorna hade börjat växa igen och fått ny blast! Så två veckor innan jul har jag skördat primörer. Och inte nog med det - till middagen tog jag också in ett rejält lass med timjan och rosmarin som jag klippte ner i tomatsåsen.  




Och bland höstlöven tittar snödropparna redan fram. Är det verkligen jul om två veckor?