tisdag, mars 27, 2012

Sommartider!


Tisdag kväll klockan 19.00 och solen lyser på penséer och påskliljor!


söndag, mars 25, 2012

Äntligen!


Äntligen lite värme och sol! Och det var allt som behövdes för att krokusarna skulle visa färg.




Och plötsligt surrade det i varje blomma. Det var svårt att fånga de första flugorna/bina innan de försvann till nästa blomma. Även nässelfjärilarna var i farten men dem hann jag inte fånga på bild överhuvudtaget.




Och ljust på kvällen är det också. Nu hinner man ut och städa i trädgården efter jobbet. Härliga tider stundar!

onsdag, mars 21, 2012


Foto: Floradania

Förslag på ett mer vilt påskpynt. Plantera små rosor och murgröna i äggskal och stoppa ner påskliljelökarna i äggskal också (får de verkligen plats?). Arrangera lite nonchalant på ett fat. Varför inte?

söndag, mars 18, 2012

Trögt



Våren gör inga större framsteg och inte heller denna helg kunde jag börja med trädgårdsarbetet på allvar. Gråmulet och duggregn mest hela tiden och knappt att tjälen gått ut jorden. Men man får glädja sig åt det lilla. Krokusarna är på vägg upp!



Och den här julrosen hittade jag mellan några stenar i utkanten på en rabatt. Den är självsådd! Sånt gillar jag. När växter trivs, förökar sig och poppar upp lite här och där. Hoppas det kommer fler! 



Som lite plåster på såren köpte jag ett par dahliaknölar. Skall sätta dem i krukor inomhus så jag får njuta av dem tidigt i sommar.

måndag, mars 12, 2012

Påskpyssel


Foto: Floradania

Plötsligt har jag blivit förtjust i alla dessa "miniväxter". Har inte riktigt sett vitsen med dem tidigare men man kan faktiskt hitta på lite roligt med dem. Hittade de här arrangemangen som kan få plats på matbordet. Och de passar ju bra till påsk (allt påskpynt behöver inte vara gult).

Foto: Floradania

torsdag, mars 08, 2012

I helgen som gick tog längtan efter vår och blommor överhand och trots det bistra vädret köpte jag de första penséerna och påskliljorna. Och i morse var det alldeles vitt och såg ut på det här viset ...




Men som tur är tål de det mesta och efter några timmar hade penséerna rest sig igen.


måndag, mars 05, 2012

Tulpaner från Amsterdam ...

... är det inte, men väl från Sverige. Visst är det svårt att få nog av dem. Blev extra förtjust i den här gräddvita varianten med grön ådring (syns inte så bra på bilden) och lite flikiga kanter.  


lördag, mars 03, 2012

Nyheter

Nu börjar vårens nyheter att ramla in i butiken. Vad sägs om vackra fågelburar att sätta en växt i (t ex en murgröna som får slingra sig ut och in mellan trådarna) eller ett färggrant ljus. Fågelburarna finns i tre olika storlekar.



Och snart börjar badsäsongen och fåglarna kommer garanterat att uppskatta det här söta badet. Fågelbadet är av lergods och med en liten fågel på kanten.

PS! Glöm inte vår REA som pågår veckan ut!