måndag, juni 07, 2010

Försenade



Nästan två veckor senare än vanligt blommar rhododendronen. Kylan har verkligen bromsat blomningen i år men fördelen är att det vackra har varat längre än vanligt. Ibland säger det bara pang så har allt blommat över på ett par dagar. I år har man kunnat njuta av äppleblom, hägg, syren och allt annat i tur och ordning.
.
-
När snön ligger djup och istapparna hänger från bladen har man svårt att tänka sig hur det kan se ut några månader senare. Det är mindre än fyra månader mellan dessa bilder!





Rhododendron är vackra att plocka in som snittblomma. Sköter man dem och inte har för varmt inne så står de sig vackert minst en vecka.
-
De stora maffiga blommorna passar bra att sätta i oasis ihop med andra blommor. Rhododendronens stora gröna blad är enkelt att få att täcka oasisen och emellan kan man sticka ner andra blommor. Här har jag tagit lite kattmynta och gräs.





Katten uppskattar det här arrangemanget också! Rätt vad det är har han käkat upp någon av de blå blommorna så då får jag fylla på med nytt. Av någon anledning tycker han det är roligare att äta kattmyntan som jag plockar in än den som växer ute i rabatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar