söndag, oktober 11, 2009

Det tog tid ...

... men till sist började de bekänna färg. Att odla tomater i kruka på altanen är inte helt enkelt en solfattig sommar som denna. Fortfarande i slutet av augusti var tomaterna gröna men ett par veckor senare började de plötsligt bli röda och sedan dess har jag plockat tomater flera gånger i veckan.
.


.

Jag har en busktomat och en körsbärstomat och trots kyliga dagar och nätter orkar de fortfarande att mogna utomhus. Och det är fantastiskt vad mycket de smakar trots att soltimmarna börjar bli få. Men de sista tomaterna kommer inte att hinna mogna utomhus så snart är det dags att klippa av klasarna med gröna tomater och ta in dem och låta dem bli röda i ett söderfönster.

-


Årets sista egenodlade sallad?

-

Sallaten börjar också sjunga på sista versen. Det är tveksamt om den växer något överhuvudtaget men det har hitintills funnits tillräckligt för att plocka lite då och då. Kanske att det går att få ihop till en sallad till innan frosten definitivt gör slut på den. Men det är ju inte dåligt att kunna äta egenodlad sallat i mitten av oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar