tisdag, september 14, 2010

Lite sommar fortfarande



När jag ramlade över julstjärnor i affären häromdagen (se tidigare inlägg) kändes det verkligen som om vintern var här och att trädgårdssäsongen var slut. Visst är det fånigt att en blomma kan vara så förknippad med en viss årstid eller högtid. Men efter att ha tagit en rundtur i trädgården så kan jag konstatera att sommaren fortfarande är kvar. Till och med lite av våren eftersom mina penséer fortfarande blommar överdådigt.




Och vallmon fortsätter att blomma där potatisen nyss stod. Till och med enstaka prästkragar blommar fortfarande, och vallmo och prästkragar är väl nästan synonymt med midsommar.



Många blommor är inne på andra eller tredje blomningen och dit hör lejongapen. De blommar ståtligare än vad de har gjort på hela sommaren.



Och det gäller även eldkronan. Den har fullkomligt tagit över i krukorna och kvävt det mesta av lobelian som den växt tillsammans med. Läste att eldkrona är ett fruktat ogräs i vissa delar av världen och det kan man nästan förstå när man ser med vilken fart och kraft den växt de senaste veckorna. Synd bara att den inte är så lätt att övervintra.



Så även om julstjärnorna står och stampar i tamburen så är sommaren inte slut riktigt än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar