söndag, september 06, 2009

Har du kvar vinbär?

.
Jag har många vinbärsbuskar och hur mycket jag än plockar och gör saft av och fryser in så blir det mängder kvar på buskarna (uppskattas av trastarna när det blir kallare!). Även om bären börjar bli lite övermogna och tilltufsade vid det här laget så går det utmärkt att använda dem till kakbaket. Har du också äpplen i trädgården så passa på och baka den här goda kakan.

.



.
Äpple- & vinbärskaka

.
5 äpplen

3/4 dl farinsocker

2 tsk kanel

.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda med farinsocker och kanel, rör om och låt det stå.

.



.
7 1/2 dl vetemjöl

2,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

3 1/2 tsk bakpulver

3 dl mjölk

1 dl röda vinbär

125 g smält smör

.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna klädd med smörpapper. Fördela äpplena och vinbären över smeten och tryck till lite. Häll det smälta smöret över.



.
.
Grädda i 200 grader i ca 16-17 minuter.

.

.
Låt svalna och skär kakan i rutor. Ät den ljummen med vaniljsås.

.
Är perfekt att frysa in. Plocka ut en bit och tina/värm den i mikron så blir den som nybakad igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar